dissabte, 21 de novembre del 2009

L'escola Joan XXIII

Quarta parada... l’Escola Joan XXIII


Ahir dia 20 de novembre vam anar a visitar l’escola Joan XXIII. Primer ens van fer una conferència on en explicar la historia i el funcionament de l’escola i després ens van dur a veure les aules d’educació infantil i el CTI.

Aquesta escola és una fundació privada promoguda pels jesuïtes. Està arrelada a la UNESCO i té relacions internacionals ( perquè els nens puguin fer intercanvis).

Va ser una de les primeres escoles que es van fundar a Bellvitge juntament amb les Teresianes. L’escola Joan XXIII sempre ha sigut pionera en les noves tecnologies. En la seva fundació tenia una piscina on va aprendre a nadar tot el barri de Bellvitge. A partir d’aquí l’escola va crear el lema: De aprendre a nadar a aprendre a navegar.

Aquesta escola té un caràcter propi. Els principals fonaments són: La formació a acadèmica, aprendre a ser, aprendre a conviure i aprendre a cultivar la vida religiosa. Una de les característiques més importants de l’escola és el reciclatge de tot el professorat. Tots els professors al mes de Juliol realitzen curos per poder estar al dia amb les noves tecnologies.

Pel que fa a Educació infantil, està dividia en 2 cicles. El primer cicle format per P3 i p4 i el segon cicle format per P5 i 1 de primària. Aquesta organització està regulada així ja que els nens no entren en el que anomenem educació primària fins que no saben llegir i escriure.

En educació infantil treballen per projectes i per racons. Un de les coses que més em va sorprendre va ser que treballaven els preconceptes mitjançat la plàstica.
En la visita a les aules d’educació infantil, vam poder veure com els nens treballaven amb pissarres digitals i alguns amb miniordinadors tàctils. Com podem veure a les fotos:


En aquesta foto podem veure com uns nens estan treballant amb els ordinadors tàctils.




En aquesta foto podem veure un nen com treballa amb una pissarra digital.

En la segona part de la visita vam veure les aules CTI on hi havien nombrosos ordinadors. En una d'aquestes sales, estaven treballant el projecte dona .

En general m'ha semblat una visita molt interessant ja que hem pogut veure d’a prop com els nens treballaven a les aules i quins materials utilitzen per treballar.El que més em va sorprendre va se que els nens d'educació secundària podien escollir fer assignatures amb anglès. El que no em va quedar molt clar va ser les aules CTI. Crec que és important que els nens des de ven petits es comencin a relacionar amb les noves tecnologies incorporant-les de manera progressiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada