dijous, 5 de novembre del 2009

Debat d'educació


El passat dia 3 de novembre, vam dur a terme classe un debat sobre les noticies de l’educació. Van sortir moltes noticies d’actualitat entre les que s’han de destacar la llei d’educació, el nou calendari escolar, el canvi de noms , la proposta del ministeri d’educació d’allargar l’ensenyança obligatòria fins els 18 i els ordinadors a l’aula.

Pel que fa a la llei d’educació, designava el català com a llengua vehicular. Actualment la llei d’educació diu que la llengua curricular és el castellà. La generalitat, vist aquest punt va decidir presentar un recurs per derogar-lo. Els recursos es poden presentar durant 6 mesos després de l’aprovació. Uns altres dels punts importants d’aquesta llei, la LEC ( llei d’educació catalana) volia crear un cos docent propi i reforçar el poder que actualment tenen els directors del centre escolar. Una de les propostes que van sortir al debat va ser que si no crem un marc legal en una llegua, aquesta, pot ser molt vulnerable i acabar desapareixent.

Pel que fa al tema del calendari escolar, s’ha fet una proposta de canviar el calendari: comença el dia 7 de setembre i tenir una setmana de vacances al febrer. Els nens començarem abans les classes ja que tenen molts mesos de vacances. En el debat van sortir diverses opinions però la que més em va sorprendre, va ser la d’una companya que deia que si als nens actualment els hi costa arrancar el ritme de treball, amb les vacances aquest ritme és trenca. Si fem més vacances als nens els hi costarà encara més agafar el ritme de treball ja que constantment, trenquem la tònica del treball.

Un altre tema va ser el del canvi de noms a les vacances. Volen canviar el nom a les vacances de Nadal i anomenar-les vacances d’hivern i a les de setmana santa, anomenar-les vacances de primavera. Ho volen caviar per la gran quantitat d’immigració que hi ha al país i per que aquests noms venen donats per la religió. Al debat, la major part dels assistents estava en contra d’aquesta iniciativa ja que significa una pèrdua cultural important. La solució aquest problema, no és treure els noms i només fer el que diu la religió cristiana sinó que tinguem alternatives culturals.

Un dels tema que vam parlar amb profunditat va ser: Els ministres d’educació proposen escolarització fins als 18. Al debat vam estar comentant aquest tema i van sortir diverses opinions al respecte, alguns a favor, altres en contra...Posteriorment, vam arribar a la conclusió que el problema no és l’escolarització fins als 18 sinó que no tenim suficients alternatives educatives per aquelles persones que no volen fer batxillerat ni un mòdul dels que trobem actualment.

L'últim tema va ser els ordinadors a l’aula. Amb aquesta nova proposta, volen que tots els alumnes estiguin immersos en les TIC. Aquesta proposta, pot ser motivadora per als nens alhora d’estudiar i enriquirà els seus coneixements d’informàtica. Per altre banda, els nens deixaran de banda l’ortografia, la cal•ligrafia, les matemàtiques, els moments de lectura... ja que ho tindran tot a l’ordinador. Actualment, podem escriure amb el Microsoft Word o l’Openoficce i ens corregeixen els errors l’ortografia o fer càlculs matemàtics sense necessitat de saber multiplicar o dividir... Una de les propostes interessants que van sorgir al debat sobre aquest tema va ser que l’administració s’havia gastat molts diners en ordinadors innecessaris per l’educació dels nens, quan feia més falta aquests diners per a crear noves alternatives als mòduls acutals.

En resum, aquest debat ma servit per poder conèixer diferents punts de vista i contrastar la meva opinió amb la dels altres persones. Encara que en determinats temes no podia participar gaire perquè no estava ven informada com és el cas del primer tema del debat. Tot i això, vaig intentar participar en tots els temes donant la meva opinió.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada