dimarts, 24 de novembre del 2009

Els mitjans audiovisuals

Ahir a la classe de les Tic, vam parlar sobre el llenguatge audiovisual.

El llenguatge audiovisual, ens transmet emocions. Si el llenguatge audiovisual pretén transmetre’ns una altre cosa, ho podem fer malament. Així, el llenguatge audiovisual no transmet idees sinó emocions com són: felicitat, desig, amor, odi, fastig....


Edu3.cat



A partir de veure aquest vídeo de la història de Catalunya tot el grup a classe, vam poder comprovar que els vídeos no serveixen per transmetre informació ja que ens fixem amb la música i els dibuixos i no amb el que explica el vídeo.

Si volem veure aquest tipus de vídeo, l’hem de veure a casa sols , prestant molta atenció amb el que ens explica i prenent apunts. Aquest tipus de vídeo, també serveix per reforçar una explicació anterior al vídeo.

Els documentals, no ens transmeten informació sinó que molts cops juga amb els sentiments de l’espectador. En els documentals, veiem el que fa un animal. Veiem escenes del que realment fa ja que per exemple: Els vídeos dels ossos polars veiem l’activitat de l’ós durant tot el vídeo però l’ós es passa un 60% de la seva vida dormint. Els documentals, no són documents científics sinó que són un entreteniment pel públic que el veu.



Edu3.cat




Aquest, va ser l’últim vídeo que vam veure no hi havia un narrador que t’expliqui els fets sinó que tu eres el que et narres internament la història a partir d’una successió imatges ( dibuixos). Et transmetia emocions de patiment, de tristesa, d’alegria.....

En aquest tipus de vídeo, la música és dinàmica ja que canviava amb les escenes. Per altre banda, al primer vídeo la música era més monòtona ja que l’important era la veu.

A partir d’aquí, podem distingir entre :
  • Vídeo motivado: que aprenem quan el veiem ( com seria l’últim cas)
  • Vídeo lliçó: que aprenem quan el comentem a classe. (com seria el primer cas)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada