divendres, 13 de novembre del 2009

Comentem la pel·lícula : Billy Elliot

La frase de la sessió: si vols aconseguir-ho lluita i ho aconseguiràs

Ahir a seminari, vaig comença explicant un conte: El de la Rinxols d’or. En un primer moment em vaig sentir molt nerviosa pel fet de que tingues a moltes persones mirant-me i escoltant-me. A mesura que llegia intentava ser expressiva però la vergonya em cohibia. Crec que és una activitat interessant ja que perds o intentes perdre la vergonya al parlar amb la gent. Els punts que crec que més m’han fallar han sigut: Gesticular més alhora d’explicar el conte, utilitzar alguna imatge o ninot per cridar l’atenció i el més important no llegir sinó explicar el conte.

Posteriorment, hem comentat la pel•lícula que vam veure el passat dia a seminari. Han sortit moltes idees com: la lluita que el nen te per aconseguir el que vol, amb el recolzament de la mestra. Ella és qui veu les seves qualitats i qui el motiva a tirar endavant en els moments durs. També es força interessant l’evolució de la mentalitat del pare i com canvia d’opinió al veure el seu fill ballar i com el pare sacrifica els seus ideals i la seva manera de pensar per poder pagar-li al seu fill l’escola. Ells viuen en una època dolenta ja que estan en vaga per les pèssimes condicions laborals, els horaris, els salaris.... i no tenen diners per poder pagar res.

Com vaig dir en la passada actualització crec que és una pel•lícula molt rica, ja podem veure les revoltes dels miners per aconseguir unes condicions més dignes, podem veure com el pare deixa de banda l’estereotip de que el nen juga a futbol o a boxa, i accepta que el nen practiqui ballet.. Crec que el missatge que ens vol transmetre el nen el que li havia deixat escrit la seva mare on deia que lluités pel que ell volia.

Després vam comentar també la idea del sexe i el gènere a partir d’un document que ens havíem llegit fet per la professora d’educació física. Primerament, va sorgir la idea dels estereotips que constantment estan influenciats per la societat i pels mitjans de comunicació. En la societat d’avui dia des països desenvolupats ens importa més el nostre físic i com podem fer-ho per agradar a la gent. Actualment, podem canviar el nostre cos amb cirurgia estètica. També va sortir un tema molt interessant, l’evolució del canvi de mentalitat. Fa uns anys a l’època de les nostres avies els nens eren els que portaven els diners a casa el que havien de treballar i les nenes eren les que s’encarregaven de cuidar als nens, de fer el dinar de tenir la casa preparada... però això actualment, no és així. Actualment, la dona està incorporada al treball amb la qual cosa no pot cuidar de la casa i els nens i les tasques de casa, se les reparteixen entre l’home i la dona.

Jo crec que avui dia la dona no està totalment incorporada a la feina amb les mateixes condicions de l’home ja que alhora d’escollir una persona per un lloc de treball, el homes tendeixen a tenir més prioritat davant les dones, ja que la dona pot agafar baixes per maternitat i a una empresa això no els interessa. Tot i això, hi ha moltes empreses que estan canviat questa manera de pensar.

Finalment, vam comentar una noticia sobre el congrés mundial d’esports escolat. Aquesta notícia ens va portar a parlar sobre l’esport que fan els nens fora de l’horari escolar. Actualment, la majoria de nens no realitzen esport fora de l’horari escolar amb la qual cosa, estem tendint progressivament a una societat sedentària i amb problemes d’obesitat infantil. Des de la nostra posició com a mestre hauríem d’intentar que els nens i les nenes practiquessin esport fora de l’horari escolar.

Hi han molts nens que actualment tenen problemes d’obesitat infantil però no és només per l’esport que practiquen sinó l’alimentació que aquests nens tenen. Tot i això crec que hem de fomentar que els nens i nenes practiquin esport fora de l’escola.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada