dimecres, 14 d’octubre del 2009

Blogosfera

La grip A

He trobat interessant l'article que ha publicat la Sílvia sobre les prevencions que s'han de seguri de la grip A. He estat cercant informació a la web de la generalitat de cataulnya sobre el que ha de fer la professora quan és confirmi un cas a l'aula i que ha han de fer les presones infectades.

El primer que s’ha de fer quan ha arribat la notificació és informar a les famílies dels companys d’aula per que vigilin que els seus infants no presentin cap símptoma. En cas contrari, és a dir, si l’infant presenta algun símptoma, la família no l’ha de portar a l’escola i s’ha de posar en contacte amb el seu centre d’atenció (CAP).


Si ha l’escola es detecta algun cas d’algun nen que podria tenir símptomes de grip A, s’avisarà a la família per que el vinguin a buscar i li recomanarem que porti el seu infant a un centre d’atenció primària (CAP). Mentre el nen sigui a l’escola se l’ha de mantenir aïllat.


Per altre banda, Si una persona té símptomes compatibles amb la grip A, ha de quedar-se a casa fins almenys 24 hores després de la desaparició de la febre .En el cas de les llars d’infants i les escoles d’infantil, els infants s’han de quedar a casa com a mínim 7 dies des de l’aparició dels primers símptomes i almenys 24 hores desprès de que desapareguin. Tots dos casos han d’intentar reduir el contacte amb persones sanes. En el cas dels infants quan tornen a l’escola han de continuar extremant les mesures higièniques ja que durant uns quants dies (aproximadament 10) pot ser que encara hi hagi risc de contagi.


En cas de dubte o per a consultes es pot trucar a Sanitat respon (902 111 444)



2 comentaris:

  1. Estic molt interessada en el tema de la grip A i més concretament amb les mesures que ha d'adoptar la mestra de l'escola davant d'un possible cas.

    Jo he cercat informació recent sobre la nova vacuna.

    Espero que t'ajudi a completar la teva recerca.

    ResponElimina
  2. Per cert Mercè, et deixo el meu blog perquè et resulti més fàcil trobar la informació sobre la vacuna de la grip A.

    http://annafs1.blogspot.com

    ResponElimina