diumenge, 25 d’octubre del 2009

Blogosfera

LA grip A ( vacunació)

L’altre dia mirant el diari vaig trobar interessant un article que parlava sobre la vacunació de la grip A. Com vaig llegir l’actualització del blog de L'Aina he trobat interessant crear una entrada amb la continuació de vacunació de la grip A. Espero que os agradi.

El consell internacional va acordar el passat dia 22 d’octubre que la vacuna contra la grip A començaria a tots els llocs el mateix dia: el 16 de novembre. LA data s’ha escollit “ per qüestions logístiques”, va dir Trinidad Jiménez ( ministra de sanitat). Encara que ja s’han rebut part dels 37 milions de dosis encarregades, així es aconseguirà que totes les comunitats disposin de immunitzacions suficients com per no haver de suspendre el procés, i és dona un temps perquè acabi la vacunació de grip estacional.

De moment, no hi han novetats sobre els grups prioritaris: seran els malalts crònics, embarassades i persones essencials ( policia, bombers, sanitaris, protecció civil). En aquest grup també s’han de vacunar els funcionaris de presons. Sempre, clar que vulguin vacunar-se. Actualment, la Pandèmia és manté a nivells baixos (101 casos per 100.000 habitants en la última setmana y 54 morts des de maig) i la major part d’ells són malalts lleus.

El consell Inter territorial va acordar utilitzar 2 tipus de vacunes, segons la població tractada. Per les embarassades s’utilitzarà una modalitat tradicional, igual que la vacuna estacional però amb un plus de seguretat. Pel la població utilitzaran una vacuna més avançada que conté els anomenats “adyuvantes”. Aquestes substancies són molècules que tenen l’objectiu de potenciar la resposta del sistema immunitari. Amb això és produeix una protecció més ràpida i segura.
L’ús d’aquesta vacuna té una altra avantatge: només farà falta una dosis, per lo menys entre les persones de 18 a 60 anys. En principi, Sanitat preveu que per persones majors i menors s’emplenaran dos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada