diumenge, 18 d’octubre del 2009

La wikipedia

El passat dia 14 d' Octubre a classe vam treballar la wikipedia i les seves germanes, La wikimedia commons i l'eduwiki.

Vam aprendre a editar un article. Quan editem un article, hem de tenir en compte alguns factors: Que l'article serà llegit per altres persones amb la qual cosa no poden haver errors ortogràfic, que la informació a de ser fiable ( hem de citar referències don hem tret la informació) i si l'article és molt llarg, crearem una taula de continguts. ( per poder editar millor un article hem de consultar el llibre d'estil)

La wikipedia
normalment, és fiable ja que moltes persones col·laboren en revisar els articles. Nosaltres podem modificar els continguts però si no citem una referència don l'hem tret o no són correctes, els modificaran. Poden modificar l'entrada les persones que siguin seguidores d'aquesta entrada o algú que no trobi correcte la informació.

Està editada en molts idiomes wikipedia en castella, wikipedia en anglès, wikipedia en català, etc...

Com hem mencionat al principi, la wikimedia commons és una germana de la wikipedia però aquesta conte només imatges que podem compartir ja que tenen una llicencia creative commons.

Al principi també hem mencionat l'Eduwiki, una proposta nova d'aquest any creada per als nens d'entre 6-12 anys. Amb aquesta proposta els nens aprenen: a compartir la informació, a entendre que s'han de cuidar les coses, a formar part d'aquesta comunitat i responsabilitats.

La wikipedia s'està convertint en una gran enciclopèdia virutal amb la col·laboració de tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada