dijous, 1 d’octubre del 2009

Definicions de les Tic


Què són els RSS?

El RSS és un acrònim anglès (really simple syndication) que podem traduir com "canal de difusió de titulars ". Els RSS és un mecanisme teconlógic que facilita estar al dia de les nostres Webs més visitades i que no haguem de comprovar periodicament si hi han novetats. El que haurem de fer es selecionar les fonts i aquestes fonts ens enviaran avisos d'actualització a l'usuari.

Què és el Codi QR?

El codi QR és un sistema d'emagatgemar informació a base de punts o un códi de barres bidimensional. Va ser creat per una comapnyia Japonesa Denso-Wave al 1994. Actualment, ha sortit un softward per a telefons móbils que permet la descodificació d'aquest codi.

Que és el Firefox?

El firefox és un programa d'ordinador ( navegador) a trevés del qual podem accedir a pàgines World Wide Web. Aquest és un softward lliure el qual fan comunitats de gent i és gratuit.

Que és l'internet explorel?

L'Internet explorel al igual que el firefox serveix per accedir ( navegar) per la World Wide Web. Aquest és un softward propietari de windows amb la qual cosa el fa de pagament.

Que és el codi embed?

El codi embed és un codi html que serveix per introduir un vídeo, una presentació... d'una altre pàgina web a la nostre web o blog.

Que és Delicious?

Delicious és un Servei online que ens permet guardar de manera fàcil i còmoda les pàgines web que visitem.

Que és Creative Commons?

Creative Commons, és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs dintre de la w.w.w. Va sorgir en reació al copyright.

Que és el Copyright?

Són el que coineixem com drets d'autor, que són el conjunt de normes morales i partimonials que la ley concedeix als autors pel fet de tenir un llibre, un disc, una foto...

Que és la Wikipedia?

La wikipedia és una pàgina web de la w.w.w. l'objectiu de la qual es crear una enciclopedia lliure i col·lectiva on tots hi poguem fer la nostra aportació.

Que és la Wikimedia commons?

La Wikimedia commons és una pàgina web de la w.w.w germana de la wikipedia. Aquesta, es caracteritza per ser un banc d'imatges.

Que és l'Eduwiki?

L'Eduwiki és una pàgina web de la w.w.w germana de la wikipedia amb l'objectiu de crear una enciclopedia lliure per nens. Aquesta, està creada per nens entre 6-12 anys.

Informació extreta de la Wikipedia i de les classes de TIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada