dissabte, 31 d’octubre del 2009
El so
divendres, 30 d’octubre del 2009
Diferents Articles d'educació
dimecres, 28 d’octubre del 2009
La presentació d'un bon treball
La professora, ens va explicar com havíem de presentar un treball. Tots els treballs han de ser a doble cara i si és vol amb fulls reciclats.
La portada: A la portada ha d’haver: Un títol centrat i sense color, si es possible el logo de la universitat, a la part inferior del full ha d’haver: Nom, Curs, Data, professora i Seminari. Darrere la portada no ha d’haver cap escrit.
Índex: Amb l’índex començarem la numeració de pàgines. Els continguts de l’índex han de ser: una introducció, el contingut, les conclusions, la ressenya bibliogràfica i els annexos tot mencionat amb la seva respectiva pàgina . Els annexos, han d’estar numerats i portar un títol per cada tema. Si tenim moltes fotografies, les posarem als annexos. Darrere del índex no ha d'haver cap escrit.

Contingut: El contingut ha d’anar paginat a doble cara.
A la ressenya bibliogràfica hem de posar el llibre/s que hem fet referència dins del treball. És important, citar als autors. També, vam aprendre a citar autors a partir de la normativa ISO.
La frase que més m’ha agradat a sigut: El petit detallés el més poderós . Crec que tots hem de cuidar molt els detalls ja que en un treball o en la vida en general un petit detall pot canviar molt els continguts o l’aspecte extern.
diumenge, 25 d’octubre del 2009
Blogosfera
dissabte, 24 d’octubre del 2009
Pràctica de la imatge
Definicions de la imatge
La descripció
divendres, 23 d’octubre del 2009
Posada en comú de les nostres sensacions del llibre : Educació i vida quotidiana. Eulàlia Bosch.
- El benestar intel•lectual: Que consisteix a crear un clima que els serveixi per treballar millor.
- Escoltant als nens podem aprendre d’ells.
diumenge, 18 d’octubre del 2009
La wikipedia
Vam aprendre a editar un article. Quan editem un article, hem de tenir en compte alguns factors: Que l'article serà llegit per altres persones amb la qual cosa no poden haver errors ortogràfic, que la informació a de ser fiable ( hem de citar referències don hem tret la informació) i si l'article és molt llarg, crearem una taula de continguts. ( per poder editar millor un article hem de consultar el llibre d'estil)
La wikipedia normalment, és fiable ja que moltes persones col·laboren en revisar els articles. Nosaltres podem modificar els continguts però si no citem una referència don l'hem tret o no són correctes, els modificaran. Poden modificar l'entrada les persones que siguin seguidores d'aquesta entrada o algú que no trobi correcte la informació.
Està editada en molts idiomes wikipedia en castella, wikipedia en anglès, wikipedia en català, etc...
Com hem mencionat al principi, la wikimedia commons és una germana de la wikipedia però aquesta conte només imatges que podem compartir ja que tenen una llicencia creative commons.
Al principi també hem mencionat l'Eduwiki, una proposta nova d'aquest any creada per als nens d'entre 6-12 anys. Amb aquesta proposta els nens aprenen: a compartir la informació, a entendre que s'han de cuidar les coses, a formar part d'aquesta comunitat i responsabilitats.
La wikipedia s'està convertint en una gran enciclopèdia virutal amb la col·laboració de tots.
dimecres, 14 d’octubre del 2009
Blogosfera
La grip A
He trobat interessant l'article que ha publicat la Sílvia sobre les prevencions que s'han de seguri de la grip A. He estat cercant informació a la web de la generalitat de cataulnya sobre el que ha de fer la professora quan és confirmi un cas a l'aula i que ha han de fer les presones infectades.
El primer que s’ha de fer quan ha arribat la notificació és informar a les famílies dels companys d’aula per que vigilin que els seus infants no presentin cap símptoma. En cas contrari, és a dir, si l’infant presenta algun símptoma, la família no l’ha de portar a l’escola i s’ha de posar en contacte amb el seu centre d’atenció (CAP).
Si ha l’escola es detecta algun cas d’algun nen que podria tenir símptomes de grip A, s’avisarà a la família per que el vinguin a buscar i li recomanarem que porti el seu infant a un centre d’atenció primària (CAP). Mentre el nen sigui a l’escola se l’ha de mantenir aïllat.
Per altre banda, Si una persona té símptomes compatibles amb la grip A, ha de quedar-se a casa fins almenys 24 hores després de la desaparició de la febre .En el cas de les llars d’infants i les escoles d’infantil, els infants s’han de quedar a casa com a mínim 7 dies des de l’aparició dels primers símptomes i almenys 24 hores desprès de que desapareguin. Tots dos casos han d’intentar reduir el contacte amb persones sanes. En el cas dels infants quan tornen a l’escola han de continuar extremant les mesures higièniques ja que durant uns quants dies (aproximadament 10) pot ser que encara hi hagi risc de contagi.
En cas de dubte o per a consultes es pot trucar a Sanitat respon (902 111 444)
diumenge, 11 d’octubre del 2009
Una notícia impactant
En la carta d'acomiadament, el director del centre destacava que la metodologia empleada no s'ajustava als paràmetres establerts de la normativa en vigor. Per altre banda, el professor explicava que el bloc era una eina més per donar classe.
El bloc pot tenir nombroses funcions: com a mètode de comunicació, entre professor i alumne o professor i pares d'alumnes com en nombroses escoles fan o com una eina més alhora de realitzar les classes, ja que pot ajudar a desenvolupar nombroses competències com són: la comunicació lingüística, el tractament de la informació, la cultura digital...
diumenge, 4 d’octubre del 2009
Delicious
Aquest, és un servei fiable que ens permet escriure comentaris i posar etiquetes a les nostres webs cosa que altres servis d'emmagatzematge informació no ho permeten. Delicious també ens permet fer públic el nostre perfil per tal que les persones interessades puguin veure les nostres webs.
El meu perfil de Delicious és: mercebenito
Els Wikis
Què es un Wiki i com funciona?
Aquest article ens parla d'una de les grans tasques de voluntaris que ha fet l'home. És tracta de la Viquipèdia. això es possible per la col·laboració de l'home i per la mediació d'un softward. Ens referim als wikis.
Com ens explica el vídeo, els wikis serveixen per poder compartir informació. Tothom pot tenir accés als wikis i canviar el que apareix en la pàgina web fàcilment. Hi han 2 botons que són essencials que són: edit (editar) i Save (guardar) els quals utilitzaran si volen canviar alguna cosa de la pàgina web. En els wikis també podem crear enllaços amb el boto "link". Aquest enllaços serveixen per poder anar a una altre pàgina web o a un altre wiki.
Pedagogìa del wiki.
Com ens explica en el enllaç adjunt al blog de gestió: pedagogìa del wiki. Es va crear Mataró Viquipèdia una iniciativa per celebrar el dia mundial d'Iternet. Aquesta iniciativa tenia els objectius següents:
- Donar a conèixer la Viquipèdia
- Promoure la participació.
Què es un wiki? un wiki és un hipertext col·laboratiu, que permet l'edició immediata de continguts web gràcies a la seva simplicitat d'ús. Aquests documents però passen pel control editorial( comunitat de Viquipedistes). Arran d'això s'ha generat un patrimoni col·lectiu de coneixements. És una enciclopèdia gratuïta i voluntària on tots hi podem contribuir.
Segons Renée Fountain un wiki pot tenir altres valors pedagògics com: Promouen l'escriptura, són democràtics, estan actualitzats contínuament, promouen el voluntariat i poden ser anònims.
Diferencies entre el bloc i el wiki:
El bloc:
- És individual.
- Les entrades són editables e independents això fa que tingui un contingut estàtic.
- Té un orde cronològic. La lectura és semblant a la d'un pergamí.
- Té inscrita sempre la Data
- S'estableix una comunicació externa amb els visitants a través de comentaris
- És col·lectiu.
- S'estructura per pàgines els continguts que estan en constant revisió i actualització. Això fa que tingui un contingut dinàmic.
- té un ordre intemporal ja que pateix modificacions
- La data de creació o modificació queda oculta.
- S'estableix una comunicació interna. Per realitzar les tasques d'edició.
dijous, 1 d’octubre del 2009
Glossari del blog

Com podem veure a la imatge hi han escrites les diferents parts d'un blog. A continuació estàn explicades aquestes parts i altres parts que pot tenir un blog.
- Blogroll o llista de blogs: Es tracta d'un menú que apareix a la dreta del blog on l'autor mostra els blogs que recomana al lector.
- Comentaris: Els comentaris d'un blog serveixen per establir una cumunicació externa amb els visitants.
- Enllaç permanent o "permalink": El blog està bassa en un seguit d'articles els quals trobem en pàgines independents i amb una direcció específica per poder enllaçar-la i acedir facilment.
- Etiquetes i categrories : Les etiquetes o categories són els elements que faciliten l'organització dels continguts.
- Plugin o "widget": Són els elements que ens ampliar les posssibilitats pròpies d'una plataforma. Des d'un mòdul que ens pot mostrar els posts més llegits, un bloc de notes..
- Post: L'article del blog.
- Ping: Es un sistema que s'utilitza per difondre els nostres articles.
Definicions de les Tic
Què són els RSS?
El RSS és un acrònim anglès (really simple syndication) que podem traduir com "canal de difusió de titulars ". Els RSS és un mecanisme teconlógic que facilita estar al dia de les nostres Webs més visitades i que no haguem de comprovar periodicament si hi han novetats. El que haurem de fer es selecionar les fonts i aquestes fonts ens enviaran avisos d'actualització a l'usuari.
Què és el Codi QR?
El codi QR és un sistema d'emagatgemar informació a base de punts o un códi de barres bidimensional. Va ser creat per una comapnyia Japonesa Denso-Wave al 1994. Actualment, ha sortit un softward per a telefons móbils que permet la descodificació d'aquest codi.
Que és el Firefox?
El firefox és un programa d'ordinador ( navegador) a trevés del qual podem accedir a pàgines World Wide Web. Aquest és un softward lliure el qual fan comunitats de gent i és gratuit.
Que és l'internet explorel?
L'Internet explorel al igual que el firefox serveix per accedir ( navegar) per la World Wide Web. Aquest és un softward propietari de windows amb la qual cosa el fa de pagament.
Que és el codi embed?
El codi embed és un codi html que serveix per introduir un vídeo, una presentació... d'una altre pàgina web a la nostre web o blog.
Que és Delicious?
Delicious és un Servei online que ens permet guardar de manera fàcil i còmoda les pàgines web que visitem.
Que és Creative Commons?
Creative Commons, és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs dintre de la w.w.w. Va sorgir en reació al copyright.
Que és el Copyright?
Són el que coineixem com drets d'autor, que són el conjunt de normes morales i partimonials que la ley concedeix als autors pel fet de tenir un llibre, un disc, una foto...
Que és la Wikipedia?
La wikipedia és una pàgina web de la w.w.w. l'objectiu de la qual es crear una enciclopedia lliure i col·lectiva on tots hi poguem fer la nostra aportació.
Que és la Wikimedia commons?
La Wikimedia commons és una pàgina web de la w.w.w germana de la wikipedia. Aquesta, es caracteritza per ser un banc d'imatges.
Que és l'Eduwiki?
L'Eduwiki és una pàgina web de la w.w.w germana de la wikipedia amb l'objectiu de crear una enciclopedia lliure per nens. Aquesta, està creada per nens entre 6-12 anys.