dimecres, 23 de desembre del 2009

Pràctica Jclic

L'última pràctica que vam realitzar a la classe de Tic, vam tractar el Programa JClic. Aquest és un programa que ens permet crear activitas.

Passos a seguir.
  • Obrim el programa Jclic author (si no el tenim el podem baixar des de la pàgina Jclic) Un cop obert obrim un nou projecte. (A la part superior : Arxiu- nou projecte- escrivim el nom del projecte). Un cop desat, comencen a crear la primera activitat.
  • Dins la pestanya Mediateca seleccionem les imatges que vulguem introduir a l’activitat, amb el 1º boto que apareix.
Un cop seleccionades, anem a la segona pestanya” Activitats”. A la primera icona que apareix a la esquerra ,seleccionem l’activitat i li posem un nom. Posteriorment, se’ns despleguen unes pestanyes segons l’activitat escollida.

1) anirem a "finestra"( la 2 pestanya a la esquerra) i configurarem el color de fons de la finestra principal i el de la finestra de joc.

2) Missatges: aquí hem d’escriure un missatge principal ( on escriurem una frase que descrigui el que el nen ha de fer) i un missatge final ( de felicitació quan el nen ho ha fet bé).

3) Plafó : Aquí configurarem l’activitat escollida, segons l’activitat que haguem escollit.

Si escollim un trencaclosques (opció puzle d’intercanvi) : Podem introduir la imatge( clissarem al quadrat que està al costat don posa imatge, ens apareixeran totes les imatges de la mediateca i escollirem la que més ens agradi) i dividir-la en tantes peces com nosaltres vulguem.

Si volem fer una associació de paraules(opció associació simple): Podem crear una associació a partir de paraules amb la seva imatge o paraula amb paraula.
Per fer-ho crearem una columna (Plafó A) amb tantes files com paraules o imatges vulguem introduir. El mateix amb el (plafó B).

Un cop creat, podem ajustar l’amplada i la llargada de cada celda al menú que se’ns desplega amb el plafó, tant l’A com el B. Si fem clic a la ceda se’ns obra una nova pestanya on podem escriure una parula o introduir una imatge. Si volem canviar el fons de hem d’anar a estil i canviar tant el fons com el color de la lletra.

4) Finalment, a l’última pestanya seqüència: Podem veure el resultat. Si fem clic al boto del play.

Si volem introduir més activitats, anirem a la pestanya “ activitats” i farem el mateix procés. Un cop acabat, podem pujar-ho en versió HTML.( eines- crear pàgina web).

A continuació os deixo la meva web d’activitats. He diferenciat les activitats obligatòries amb el fons blanc i rosa i les opcionals amb el fons blau i blanc.

Si voleu saber més sobre el Jclic os recomano el blog de la Júlia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada